Succesverhalen

Francien december 2015
Francien
Ik ben Francien, 55 jaar en getrouwd met Eric. Samen hebben we een zoon, Rob van 29 en een dochter, Yvonne van 27. Sinds eind oktober ben ik trotse oma van onze kleinzoon, Haiden Jayms.

Op een donderdagavond half juli, zat ik een beetje op Facebook rond te kijken toen een oud collega voorbij kwam die er ontzettend goed uitzag. Ze had gereageerd op een berichtje van The Energy Factory. Mijn interesse was gewekt en ben eens gaan kijken op de site. Ik nam kennis van lifestyleprogramma Energy 4 Life, een programma dat je leert bewuster en actiever te gaan leven d.m.v. voeding en bewegen. Ik ben een rondje met de hond gaan wandelen en heb er over nagedacht of dat iets voor mij zou zijn. Ik dacht: "Ik ben toch al de 50 voorbij." Maar ach waarom ook niet, wat had ik te verliezen?! Diezelfde avond heb ik een berichtje gestuurd en was benieuwd wanneer ik een reactie zou krijgen. Dezelfde avond stuurde Sandra me al een bericht terug. We hebben meteen een afspraak ingepland voor de week er op.

Ik schrok van de weeg- en meetresultaten, zou het me gaan lukken om af te vallen? Sandra had er alle vertrouwen in, ze gaf me het vertrouwen er in te geloven. Samen hebben we een doel gesteld op het gebied van voeding en bewegen. Hier ben ik mee aan de slag ben gegaan. Dezelfde avond ben ik ook gaan sporten. Ik had een heerlijk voldaan gevoel na die avond.

Francien juni 2015
Energy 4 Life is geen dieet, maar een bewustwording. Wat heeft je lichaam nodig en wat kun je absoluut missen. Ik eet nu dagelijks verse producten, veel meer dan ik gewend was. Al vrij snel merk je wat deze verandering, in combinatie met regelmatig bewegen, met je lichaam doet. Dit voelt zo goed dat ik niet meer terug wil. Het geeft me energie, ik voel me een ander mens. Ik ben bijna dagelijks blij dat ik die avond dat berichtje gestuurd heb.

Het is fijn als je een paar maten kleinere kleding kunt kopen, maar de fijnste complimenten zijn toch wel als er gezegd wordt: Wauw, wat zie jij er goed uit! Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik ben best trots op mezelf!

Het is me gelukt samen met de support van Sandra, om gezond, vele kilo's lichter en fitter 2016 in te gaan!! Bedankt en The Energy Factory is nog niet van me af! Ik geniet iedere week van de lessen van Chèr, Sandra en alle andere!


Marijke november 2015
Marijke,
Ik ben Marijke, 31 jaar en mama van 2 heerlijke meiden van 7 maanden en 4 jaar.

Voor mijn zwangerschappen was ik al te zwaar en heb van alles geprobeerd, maar bleef maar jojoën. Bij mijn eerste dochter was ik 30 kilo aangekomen en is er altijd zo’n dikke 10 kilo blijven zitten. Bij mijn tweede zwangerschap ben ik 13 kilo aangekomen. Na 2 weken waren deze kilo’s er af, maar daarna stond ik weer stil. Ik was teleurgesteld en ik wist niet wat ik moest doen om de overtollige kilo’s er af te krijgen. Mijn vriend zou voor meerdere maanden naar het buitenland vertrekken en ik zou dan alleen thuis zitten met de kids. De mogelijkheid om te gaan sporten was hierdoor beperkt. Ik ben toen gaan zoeken naar een sportschool waar kinderopvang is. Ik ben bij The Energy Factory terecht gekomen, de club waar ik 14 jaar geleden ook heb gesport. Ik heb contact gezocht met Chèr en haar verteld dat ik het anders wilde en niet volgende week, nee nu!

De volgende dag was er ruimte voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek heb ik mijn verhaal gedaan en vertelt wat mijn doel was. Ook werd ik gewogen en gemeten. De resultaten waren zeer confronterend, niet alleen qua gewicht ook mijn vetpercentage was veel te hoog. Aan de hand van deze resultaten heeft Chèr een plan voor me opgesteld met betrekking tot sporten en voeding. Hier ben ik direct mee aan de slag gegaan.

De eerste training was geen pretje. Het was confronterend mezelf in de spiegel te zien. Ik baalde er ontzettend van en toen ik thuis kwam heb ik de nodige tranen gelaten. Ondanks dit pijnlijke moment, dacht ik ook: “Dit nooit meer!!” Naarmate de kilo’s er af vlogen, ging ik me tijdens de trainingen steeds beter voelen. Ik heb nu mijn zelfvertrouwen weer terug, voel me fysiek en mentaal sterk en zit lekker in mijn vel.

Marijke Mei 2015
Het voedingsprogramma is eenvoudig te volgen. Ik heb veel over voeding geleerd en heb bewuste keuzes leren maken. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden wat gezonde voeding met mijn lichaam doet. Ik heb mijn lichaam zien veranderen, mijn huid zien verbeteren en heb veel energie. Gaandeweg het programma zijn we de voeding steeds meer naar mijn eigen smaak aan gaan passen, dit maakt het nog eenvoudiger om gezond te eten, je eet namelijk wat je lekker vindt. Wat me het meest verbaasd heeft is dat je geen honger hoeft te lijden, je moet juist voldoende eten om de extra kilo’s kwijt te raken. Deze manier van aanpak werkt motiverend en heeft me enthousiast gemaakt.

De begeleiding van Chèr en Sandra vind ik heel fijn, ook omdat ik nog veel zwangerschapshormonen had gaven zij duidelijk aan wat ik beter wel en niet kon doen. Ik ben ondertussen 15 kilo kwijt en heb mijn doel qua gewicht bereikt. Ik heb de smaak te pakken en heb weer nieuwe doelen gesteld waarbij Chèr en Sandra me weer helpen. Zij zijn een enorme stok achter de deur.

Ik wil Chèr en Sandra enorm bedanken voor hun vertrouwen en steun. Jullie zijn voor mij een grote inspiratiebron en ik hoop nog heel wat uren met jullie door te brengen op de club.
Danëlle Maart 2015
Daniëlle
Ik ben Daniëlle, getrouwd met Willem en moeder van drie kinderen. Janneke (5), Levi (3) en Sam (2). Vijf maanden geleden ben ik begonnen met Energy 4 Life.

Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk, lekker eten en regelmatig sporten met een leuk team. Ik moest wel wennen aan de wekelijkse voedingsmenu’s. Je dient voldoende te eten en zes keer op een dag. Na twee weken was ik er helemaal aan gewend en merkte ik dat het werken met de menu’s vooral makkelijk is. Met behulp van een vervangende voedingslijst kun je dingen, die je niet lekker vindt, vervangen en geef je er je eigen draai aan.

Het sporten is ook fijn. Het trainingsrooster van The Energy Factory biedt voldoende variatie zodat je trainingen kunt volgen die je leuk vindt. Sandra en Chèr zijn een enorm goede steun, hoe zwaar je het ook hebt, zij slepen je er doorheen. Hoe vaak heb ik Sandra al horen zeggen “verbranding is verandering”.  Tijdens het sporten denk ik continue aan deze zin.

Oktober 2014
Nu, na vijf maanden, heb ik mijn einddoel behaald en ben ik 15 kilo afgevallen. Dit had ik nooit durven dromen. Na de derde bevalling heb ik zelf verschillende pogingen gedaan om af te vallen. Minder snoepen en drie keer per dag eten, ook ging ik drie keer in de week trimmen. Maar ik viel niet meer dan 4 à 5 kilo af. Afvallen met shakes en andere producten die te verkrijgen zijn, dat wilde ik niet. Ik wilde afvallen door gezond te leven. Door er met andere vrouwen over te praten, die ook met behulp van Energy 4 Life zijn afgevallen, dacht ik “dit is echt iets voor mij”.
Het is heerlijk hoe ik me nu voel! Ik ben energiek en zit lekker in mijn vel. Ik heb met succes mijn leefstijl aangepast door meer te bewegen en gezonder  te eten. Ik weet nu ook meer over wat voeding met je doet, hierdoor maak ik bewustere keuzes en weet ik dat ik niet meer terug wil naar mijn oude leefpatroon.

Ik wil Sandra en Chèr bedanken voor alles. Jullie doen dit met zoveel enthousiasme. Ik heb mijn einddoel bereikt, maar ga lekker door met sporten en gezond eten. Ik weet dat ik altijd op jullie steun kan rekenen en dat geeft een prettig gevoel! Januari 2015
 Yvonne
“Welkom terug, fijn dat je er weer bent”, zei Chèr toen ik vorig jaar binnenliep bij de informatieavond van Energy 4 Life. Jarenlang niet gesport, zo’n 25 kilo zwaarder en toch begroette ze me alsof ik niet weg was geweest. Dat was voor mij de bevestiging dat ik op de juiste plek was en de informatieavond moest nog beginnen…. Ik, Yvonne, net 40 geworden, samenwonend met Maarten, moeder van Sofie (10) en Hugo (8) had namelijk besloten dat ik mijn levenswijze helemaal moest gaan veranderen. Jarenlang niet sporten, te veel en soms wat te makkelijk eten, hadden zijn tol geëist. Altijd moe, mijn buik zat in de weg bij het strikken van mijn veters en bij de minste of geringste inspanning hoorde ik mezelf hijgen. Als ik in de spiegel keek zag ik mezelf niet meer. Dit was zeker niet het voorbeeld dat ik voor mijn kinderen wilde zijn!

Op kliknieuws zag ik dat Sandra en Chèr met Energy 4 Life begonnen. Het concept sprak me meteen aan: Gewoon, gezond en regelmatig eten en daarbij lekker sporten. Eigenlijk iets dat iedereen moet doen. Ook het feit dat Sandra en Chèr er de nadruk oplegden dat het niet alleen ging om het verliezen van kilo’s, maar dat het daarbij heel belangrijk is dat je je levenspatroon wijzigt, sprak me aan. Het heet dan ook niet voor niks Energy 4 Life! Na de informatieavond wist ik het helemaal zeker: Dit past bij mij, dit is wat ik ga doen (ook het laatste wat ik ga doen!) en met de hulp van Sandra en Chèr gaat het me zeker lukken.
De menu’s die we iedere week kregen zijn voor mij een grote houvast geweest. Iedere dag een lijstje met drie hoofdmaaltijden, drie tussendoortjes en daarbij de juiste hoeveelheden vermeld. Ik merkte al snel dat ik geen last meer had van schommelende suikerspiegels en dat daardoor mijn energiepeil toenam. Alle maaltijden bestaan uit “gewoon” eten, aardappels/pasta/rijst, groenten en vlees of kip. Het thuisfront deed dus ook lekker mee!

Januari 2014
Dat er ook een ware sportvrouw in mij schuilde had niemand verwacht. Ik ben meteen, super fanatiek, van start gegaan en ik vond (en vind) het sporten heerlijk. Steeds vaker was ik bij de Energy Factory te vinden en ook met mijn “ren-vriendin Evy” werd ik weer maatjes. Sandra en Chèr stimuleren je zo, dat je iedere keer weer een stapje verder gaat en je je grenzen verlegt. “Als je niet meer kunt, kun je er nog altijd twee”, roept Sandra altijd. En ik weet inmiddels dat dat klopt!
Al dat eten en sporten hadden al snel resultaat. Wekelijks zag ik mijn lichaam veranderen en op een dag keek ik in de spiegel en dacht: Yes, ik ben er weer! Niet alleen bij mij zag je snel resultaat. Ook mijn groepsgenoten werden al snel gezonder en fitter. Onderkinnen verdwenen, de broekriemen gingen steeds een gaatje strakker en gezonde blosjes verschenen op gezichten. Op ons afscheidsfeest liepen er allemaal stralende, trotse vrouwen rond en dat was wel gaaf om te zien.

Het afgelopen jaar heeft voor mij geheel in het teken gestaan van Energy 4 Life. Ik ben actiever, fitter en me bewuster geworden van wat ik eet en doe. Ik ben 34 kilo afgevallen, heb mijn einddoel bijna bereikt en daar ben ik erg trots op. Het mooie is dat mijn ommezwaai aanstekelijk heeft gewerkt op mijn omgeving. Vele buurtgenoten zijn gaan sporten en met vrienden ontstonden gesprekken over levensstijlen en gezond eten. Het leek wel of iedereen ineens bezig was met Energy 4 Life!

Het harde werken heb ik natuurlijk zelf moeten doen, maar mijn succes is mede afhankelijk geweest van de steun van mijn familie, de interesse en stimulerende woorden van vrienden en collega-sporters en tot slot natuurlijk Sandra en Chèr. Dankzij hun tips, afmattende trainingen en onuitputtelijke energie is het me gelukt!! December 2014
Inge
Hallo, ik ben Inge. Ik ben 41 jaar, ben getrouwd met Jurgen en heb een dochter van 14, Romi. Januari 2014 zag ik op internet een oproep van The Energy Factory voorbij komen. Chèr en Sandra gingen van start met een nieuw lifestyle programma: Energy  4 Life. Ze waren op zoek naar vrouwen die met zichzelf en elkaar de uitdaging aan durfde om  gezonder en actiever te gaan leven. 

Al een tijd was ik niet meer happy met hoe ik leefde, er uitzag enz. Ik was me bewust dat de knop om moest. In mijn hoofd was ik er klaar voor om mijn leven om te gooien en er voor te gaan. Ik wilde gewoonweg niet nóg langer zo door blijven gaan, voor mezelf niet maar ook voor mijn gezin niet. Iwilde er iets aan doen, maar hoe moest ik dit aanpakkenOp de één of andere manier werd ik aangetrokken door het enthousiasme in het artikel en wilde meer weten over het hoe en wat van Energy 4 LifeIk heb me daarom aangemeld voor de informatieavond. Tijdens deze avond besefte ik dat het concept en de manier van aanpak me aansprak en besloot me aan te melden. Vanaf dat moment is mijn leven aanzienlijk veranderd.

Januari 2014
Energy 4 Life is geen dieet maar een aanpassing in je levensstijl. Door middel van gezond en in de juiste hoeveelheden eten en regelmatig sporten, leef je actiever. Het is voor mij de perfecte combinatie gebleken. Al snel kwam ik er achter dat ik vaak “verkeerd” en niet gevarieerd at. Veel aardappelen/ rijst/ pasta, te weinig groenten en fruit.  Door middel van de voedingslijsten, die je wekelijks krijgt, word je geholpen met het maken van bewuste keuzesDoor de gezonde en actieve levensstijl merkte ik al snel verandering in mijn lichaam, ik kreeg meer energieHet is heerlijk me zo goed te voelen!

De groepsavonden zijn leerzaam. Regelmatig worden er nieuwe onderwerpen besproken betreffende voeding zodat je steeds bewuster met eten én het kopen van eten omgaat.  Daarnaast is het prettig je ervaringen met andere vrouwen te delen. Het enthousiasme waarmee Chèr en Sandra ons begeleiden werkt aanstekelijk. Je wilt steeds een tandje hoger, een stapje verder gaan. Vol overgave zorgen ze er voor dat je gemotiveerd blijft en dagen ze je uit je grenzen te verleggen.

Het afgelopen jaar heb ik mijn levensstijl drastisch verandert. Ik leef bewuster, eet gezonder en sport vier à vijf keer per week. Ik zit lekker in mijn vel en voel me een ander mens. Ik ben inmiddels 18 kilo afgevallen. Mijn einddoel heb ik nog niet bereikt, maar door de coaching van Chèr en Sandra gaat me dit lukken. Chèr en Sandra, bedankt voor jullie steun, hulp en enthousiasme. Mede dankzij jullie ben ik gekomen waar ik nu ben.